Відкриваємо двері дітям



Доступ до фондів ЄС – каталізатор припинення інституційного догляду в Боснії і Герцеговині

18.08 2014 Європа


Минулого тижня Європейський Союз забезпечив інвестування коштів, а уряд Боснії і Герцеговини висловив готовність використати ці кошти для проведення деінституціалізації у країні.

Виділене фінансування стало таким необхідним каталізатором для подолання інституційного догляду в країні. Доступ до фондів ЄС – одна з основних цілей кампанії ‘Відкриваємо двері дітям Європи’ у Боснії та Герцеговині та результат більш ніж року роботи з особами, які приймають рішення в Брюсселі та Боснії і Герцеговині.

Раніше Рада міністрів Боснії і Герцеговини схвалила дев'ять пріоритетів та план дій для отримання фінансування ЄС, які обговорювалися між Європейською Комісією та урядом протягом декількох місяців. Результатом спільних зусиль з партнерами стала наявність конкретних пріоритетів і плану дій по деінституціалізації і зобов'язання протягом трьох років витратити інвестовані  € 1,500,000 на реалізацію деінституціалізації у країні.

Це надзвичайно важливе досягнення, яке не тільки залучає вкрай необхідні кошти для підтримки переходу до сімейних форм догляду за дітьми, але і позиціонує деінституціалізацію як ключовий національний пріоритет для уряду Боснії та наближає країну до членства в ЄС у майбутньому.

latest-news-EU-BiH-IPA

Дізнайтеся більше про нашу роботу в Боснії і Герцеговині.

Партнерами ‘Надія і житло для дітей’ в Боснії та Грцеговині є ‘Save the Children BiH’, СОС Дитячі містечка БіГ, SUMERO альянс, UNICEF БіГ та World Vision та Eurochild