Відкриваємо двері дітям



Один — за всіх, і всі — за одного

5.11 2013 Україна


31 жовтня відбулась перша зустріч партнерів кампанії "Відкриваємо двері дітям".

31 жовтня відбулась перша зустріч партнерів кампанії "Відкриваємо двері дітям". Ключові організації у сфері соціального захисту дітей об'єдналися для просування відмови від виховання дітей в інтернатах. Наразі кампанія налічує 12 національних партнерів. Впровадження кампанії підтримується Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Офісом Ради Європи в Україні, Фондом Східна Європа.

"Надія і житло для дітей" є національним координатором кампанії в Україні. На зустрічі ми представили та обговорили з партнерами концепцію впровадження кампанії в Україні, її мету, завдання та план заходів. Наступним кроком у реалізації кампанії стане офіційний запуск кампанії в Україні, що відбудеться 20 листопада, у Всесвітній день дитини.

Загальна мета кампанії – консолідація зусиль громадянського суспільства заради впровадження системних змін в соціальній політиці, що призведуть до відмови від інституційного догляду дітей.

Завдання кампанії:

1. Підвищити поінформованість суспільства про шкоду і неприйнятність зростання дітей в інтернатах та про існуючі альтернативи.

    2. Досягти прогресу в прийнятті політичних рішень і законодавства щодо здійснення переходу від інституційного догляду до системи, яка забезпечує виховання дітей в сімейному середовищі та стимулює розвиток послуг з підтримки дітей і сімей в громадах.

      3. Розвинути спроможність фахівців соціальної сфери та неурядових організацій щодо впровадження деінституалізації.

      Кампанія охоплює 12 країн Європи. Старт європейської кампанії відбувся 6 червня.  Офіційний веб-сайт кампанії - www.openingdoors.eu