Відкриваємо двері дітям



Адвокація реформи на регіональному рівні

16.07 2015 Партнери


Просування національної реформи системи захисту дітей передбачає роботу з відповідними державними структурами, що працюють у сфері захисту дітей та сімей; ключовими представниками влади та особами, що приймають рішення стосовно дітей та сімей

Адвокація реформи системи захисту дітей та деінституціалізації (ДІ) на місцях є одним з основних компонентів успішної реалізації реформи по всій країні. Саме підтримка на рівні області чи району дасть можливість розробляти та реалізувати проекти з ДІ, що відповідатимуть потребам конкретної території та будуть результативними, і якісно вплинуть на життя дітей і сімей.

Темі адвокації ДІ  була присвячена наша остання зустріч із регіональними партнерами, що відбулася у квітні цього року. За результатами зустрічі регіональні партнери провели аналіз ситуації у своїх областях за такими показниками: рівень інституціалізації дітей, можливості для просування ДІ на локальному рівні, ключові особи, які приймають рішення стосовно захисту дітей в області. Проведені аналізи лягли в основу розробки планів адвокаційної діяльності на рівні області до кінця року. Ми отримали від регіональних партнерів 13 таких планів роботи в областях України.

FotorCreated

Дуже тішить, що фактично всі регіональні партнери вбачають адвокацію ДІ одним із стратегічних напрямків власної діяльності та включають її до роботи в рамках інших своїх проектів. Кожен партнер визначив для себе і коло ключових осіб, з яким  вже ведеться робота по їх залученні до просування реформи системи захисту дітей як на місцях, так і на національному рівні.

Наявність та реалізація панів адвокаційної роботи в регіонах дає можливість працювати точково в кожній області та з врахуванням особливостей кожного регіон. Завдяки плануванню адвокації на місцях ми ефективно залучаємо ресурс наших регіональних партнерів та місцевої влади. Локальна адвокація розширює кампанію ‘Відкриваємо двері дітям’, яка тепер реалізується і в кожній області завдяки зусиллям та підтримці наших регіональних партнерів.

Дякуємо всім регіональним партнерам за плідну співпрацю та активне включення в реалізацію Кампанії. Наша спільна діяльність наближає нас до реалізації головної мети – відмови від інтернатного догляду та забезпечення зростання кожної дитини в сімейних умовах.