Відкриваємо двері дітям



Навчальний тренінг з комунікацій у Одесі для партнерської коаліції

28.02 2017 Партнери


За роки реалізації в Україні громадянської Кампанії ми неодноразово переконалися, що партнерства та синергія дій різних організацій і окремих осіб є перспективним джерелом якісних змін у державній політиці. Тож ми продовжили роботу із союзниками ДІ в Одеській області. Фокус нашої діяльності направлений одночасно на розширення партнерств та посилення потенціалу наших однодумців до просування реформи системи захисту дітей. І ключовим тут є мистецтво комунікацій з різними цільовими групами.

23 і 24 лютого ми влаштували в Одесі дводенний тренінг з комунікацій щодо реформи системи захисту дітей, об’єднавши представників громадських організацій та регіональних медіа – усіх тих, хто має говорити з суспільством про наявну ситуацію і переконувати в необхідності реформи системи захисту дітей задля її підтримки на всіх рівнях.

 Наша довгострокова ціль – створити лідерів громадської думки серед партнерів в області для ефективного просування ДІ та інтенсифікувати процес впровадження ДІ в першу чергу через відкриту комунікацію з соціумом. Отож тренінг ми присвятили напрацюванню і поглибленню навичок наших союзників у просуванні реформи і донесенні її переваг до людей адже часто ми стикаємося з однобоким розумінням ДІ тільки як інструменту для закриття інтернатів,бачимо  прогалини у повноцінному розумінні механізмів впровадження реформи системи захисту дітей або ж представленням тільки мінусів існуючої інтернатної системи без концентрації на позитивних наслідках та перевагах ДІ.

17006349_1258973354156829_1563162902_n

Зокрема, під час тренінгу учасники визначили різні цільові аудиторії для подання інформації про ДІ та їхні детальні профайли, навчилися розробляти меседжі про ДІ для різних цільових аудиторій. Надважливим було формування учасниками навичок з розуміння міфів про ДІ у кожної цільової аудиторії та шляхів їх розвіювання, та відмінності й вдалого вибору каналів комунікації для кожної з цільових аудиторій.

Окремо учасники тренінгу вчилися стуктуровано презентувати ДІ відповідно до особливостей кожної цільової аудиторії.  Як зазначила одна з учасниць тренінгу: ‘Ми знаємо, що навіть наші типові супротивники, як то працівники інтернатів, насправді прекрасно розуміються на проблематиці та хотіли би щось змінити. Але вони бояться і не розуміють ДІ повністю – комплексно. Знайти б ключі, особливі слова, щоб зачепили кожного та зробили з супротивників союзників’.

17035488_1258973034156861_90790765_n

«Тренінг виявився дуже цікавим. Особисто я задоволена тим, що познайомилася з новими людьми, почула свіжі думки про ДІ та бачення реформи. Такі заходи вселяють в мене нові сили, а крім того ще й дають чудові практичні інструменти для боротьби за реформу у системі захисту дітей». Такі слова однієї з учасниць ще раз доводять нам практичну користь від заходу для наших партнерів у зміцненні підґрунтя для реформи.