Відкриваємо двері дітям



Зустріч партнерів міжнародної кампанії по деінституціалізації

2.04 2013 Партнери


"Надія і житло для дітей" у партнерстві з мережею Eurochild в червні розпочинає масштабну інформаційну та адвокаційну кампанію з деінституціалізації у 12 країнах Європи.

Цілями кампанії є: домогтися значного прогресу в політиці та законодавстві на рівні ЄС та національному рівні для підтримки деінституалізації; забезпечити використання фондів ЄС на перетворення послуг для дітей; посилення адвокаційного потенціалу національних НУО для забезпечення довгострокової стійкості.

Національним координатором в Україні визначено ПБО 'Надія і житло для дітей' в Україні.

В національному маштабі діяльність буде спрямована перш за все на посилення спроможності НУО в регіонах щодо просування деінституціалізації та поліпшення послуг для дітей та сімей, створення бізнес-кейсів з відзначенням економічних та соціальних переваг деінституалізації, проведення аудиту щодо становища дітей та сімей.

Кампанія буде реалізовуватися 2 роки, за які планується досягти значного прогресу у просуванні деінституціалізації.

Наразі триває організаційна фаза проекту, що включає в себе підготовку національних координаторів та розробку національних планів кампанії. У Брюсселі відбулася зустріч партнерів кампанії, де було визначено головні спільні кроки та проведено навчання з професійного адвокатування. Від "Надія і житло для дітей" в Україні участь у зустрічі прийняла Постолюк Галина Іванівна.

Стартап кампанії відбудеться у червні в Європейському Парламенті.