Відкриваємо двері дітям



Координаторка кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ у гостях на ‘Громадському радіо’

1.06 2016


Про розвінчання суспільних стереотипів, життя дітей в українських інтернатах та дієві механізми реформування інтернатної системи розповідала журналістам Катерина Залєвська.

Відкрити двері інтернатів для дітей, щоб надати їм можливість скористатися правом на батьківську опіку – такою ми бачимо головну ціль нашої Кампанії.

Сьогодні на величезній території, яка рівнозначна за площею місту Луцьк, живуть більше 100 тисяч дітей. Це місто дітей, чиї права за замовчуванням порушені, адже держава обіцяє їм право на сім'ю (відповідно до Конвенції ООН з прав дитини), але на ділі просто пропонує всім універсальне рішення - інтернат, без урахування інтересу дитини та її потреб.
Більшість дітей в інтернатних закладах — сімейні, соціальні сироти. Це діти, які мають батьків і які не можуть бути за законом всиновлені, але в своїй сім’ї вони не живуть. В інтернатах вони перебувають або через бідність батьків, або через якусь неспроможність про них турбуватися’, - говорить Катерина.

Як просувається реформа інтернатної системи, яка нам дісталася ще від радянських часів і на даний момент втратила свою актуальність — про це та інше слухайте у повному випуску інтерв’ю на 'Громадському радіо'