Відкриваємо двері дітям



На Тернопільщині підтримали кампанію ‘Відкриваємо двері дітям’

15.10 2014 Партнери


В рамках Кампанії наші регіональні партнери розпочали ряд презентаційних та інформаційних заходів про Кампанію. Сьогодні формується мережа організацій, владних структур та приватних осіб, готових дієво долучитися до реалізації Кампанії у кожній області

13 жовтня 2014 року Фонд ‘Майбутнє сиріт’ об'єднав відповідальних представників громадських та державних органів влади Тернопілля для обговорення стратегії інформаційної кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ в Тернопільській області. Дискусія тривала 3 години і потребує продовження та залучення ширших кіл громадськості.

Голова Фонду Андрій Назаренко розповів присутнім про Кампанію, мета якої - консолідація зусиль громадянського суспільства заради впровадження системних змін в соціальній політиці, що призведуть до відмови від інституційного догляду дітей.

‘Зважаючи на закордонний досвід, розвинуті країни уже відійшли або відходять від інтернатної системи виховання дітей, замінюючи її системою виховання в прийомних родинах. В Україні така справа є новою, але ми повинні її розпочати і проводити. Перехід від інтернатної системи до системи, що забезпечує догляд в родині та суспільстві(будинки сімейного типу, чи прийомні сім’ї), це перш за все – піклування про дитину, а також – економія для самої держави’, - зазначив у своєму виступі Андрій Назаренко.

Під час зустрічі учасники визначили та розподілили першочергові завдання для підготовки плану заходів інформаційної кампанії. До  Кампанії загалом підключилися 14 організацій Тернопілля.

Fotor01029122258

У обговорення взяли участь: ‘Тернопільський Ротаракт’, Благодійний Фонд ‘Дар Життя’, Тернопільський міський центр соціальних служб, Тернопільський обласний центр соціальних служб, Благодійний Фонд ‘Допомога’, Громадська організація ‘Правда’, Благодійний Фонд ‘Карітас’, Благодійний Фонд ‘Калина’ та батьки з ДБСТ.