Відкриваємо двері дітям



Презентація кампанії в західних областях: продовження

18.12 2014 Партнери


Ми спробували познайомити з Кампанією якомога ширше коло громадськості. Ми відвідали всі області Західної України, де познайомилися з нашими однодумцями та опонентами, зрозуміли специфіку регіонів та краще побачили основні напряки роботи у році наступному

9 грудня у Закарпатті ми провели круглий стіл з обласною службою у справах дітей, представниками інтернатних закладів області,  вихователями ДБСТ, громадськими організаціями та випускниками інтернатів. Презентація Кампанії викликала бурхливу дискусію, а учасники зустрічі відразу ж змогли окреслити найважливіші моменти, які варто врахувати при подальшій роботі. Серед таких речей зокрема необхідність проведення інформаційної роботи; комплексний підхід до о вирішення проблем сімей, які опинились у складних життєвих обставинах; комплексна роботу з батьками, які мають намір відмовитись від власної дитини; надання відповідний супроводу випускникам інтернатних закладів для подальшої адаптації до самостійного життя та успішної соціалізації; вирішення питання житла для випускників інтернатів; професійна підтримка сімейних форм виховання; врахування специфіки регіону, де багато дітей-сиріт ромської національності, дітей-сиріт з інвалідністю тощо.

Fotor1222163725

15 грудня у Івано-Франківську, а 17 грудня в Чернівцях ми зустрілися з журналістами та представниками місцевої влади, презентували їм Кампанію та обговорили шляхи можливої взаємодії та вирішення піднятих проблем. Важливим є щира зацікавленість журналістів у тематиці. Представники ЗМІ цікавилися такими питаннями деінституціалізації, як алгоритм роботи з дітьи після закриття інтернатів, яким чином повинна працювати нова система охорони дитинства у країні, які є ресурси та важелі для впровадження реформи. Надзвичайно важливо для нас було також почути слова підтримки та сприяння від представників місцевої влади, які вже не перший рік працюють над розвитком сімейних форм виховання в регіоні і зараз з оптимізмом сприймають ідеї Кампанії та гарантують свою допомогу в її реалізації.

Відео з презентації кампанії в Івано-Франківську:

Інші відео та новини:

Понад 80% дітей, які виховуються в інтернатних закладах, насправді мають не лише родичів, але й одного чи навіть двох батьків

Активісти пропонують ліквідувати інтернати

Відео з презентації у Чернівцях:

Новини про презентацію Кампанії:

Чернівецький Промінь: Представники організації "Надія і житло для дітей" про проблеми зростання дітей в інтернатах

Ми сподіваємося, що вже наступного року наша робота в регіонах матиме наслідком спільну діяльність в рамках компонентів Кампанії та залучення регіональних партнерів до впровадження деінституціалізації на місцях.