Відкриваємо двері дітям



У єдності наша сила

14.03 2014 Україна


З кожним місяцем зростає підтримка Кампанії, нові організації приєднуються до Кампанії, більшає кількість заходів, деталізуються плани і наша мета стає ще ближчою. Ми впевнені, що у єдності наша сила, та запрошуємо всіх приєднатися до Кампанії

14 березня відбулась Друга зустріч партнерів кампанії 'Відкриваємо двері дітям', що об’єднує ключові організації у сфері захисту дітей з єдиною метою – відмова від інтернатів для дітей. З кожним місяцем зростає підтримка кампанії, нові організації приєднуються до Кампанії, більшає кількість запланованих заходів, деталізуються плани і наша мета стає ще ближчою. Ми впевнені, що у єдності наша сила, та запрошуємо усіх приєднатися до Кампанії і змінити на краще життя десятків тисяч дітей.

Основним завданням зустрічі було обговорення планів на 2014 рік та напрацювання рекомендацій партнерів щодо подальшої співпраці та діяльності в рамках Кампанії. Учасники ознайомилися з прогресом у реалізації Кампанії в Україні, а також на європейському рівні, де реформування системи інтернатного догляду вже визнано пріоритетним напрямком роботи урядів.

В рамках підвищення поінформованості суспільства про шкоду і неприйнятність зростання дітей в інтернатах та про існуючі альтернативи протягом 2014 року заплановано проведення широкомасштабної інформаційної кампанії. Партнери обговорили та схвалили план її реалізації та основні завдання щодо цільових аудиторій.

Окремим пунктом зустрічі стало обговорення проведення глибинного аудиту системи захисту дітей, який має продемонструвати кількісні та якісні показники по інтернатам, причини потрапляння дітей в інтернат, фінансові витрати на підтримку системи інтернатів, а також вивчити потреби сімей у соціальних послугах. Аудит має стати ефективним інструментом для демонстрації шкідливості інтернатного виховання для дітей та суспільства в цілому, неефективності використання ресурсів та негуманну за своєю суттю природу існування інтернатної системи, а також стане основним підґрунтям до розробки стратегії реформування системи захисту дітей в Україні

Також учасники зустрічі спільно випрацювали бачення основних цільових груп Кампанії, шляхів роботи з ними та результатів, які мають бути досягнуті. Всі партнери Кампанії заявили про готовність до активної співпраці та об’єднання всіх необхідних ресурсів для досягнення максимальних результатів, адже від цього залежить доля тих дітей, хто досі виховується в інтернатах.

У зустрічі взяли участь представники партнерських організацій Кампанії: ЮНІСЕФ Україна, всеукраїнська громадська організація ‘Магнолія’, проект ‘Сирітству – ні!’ Фонду Ріната Ахметова, Ліга соціальних працівників України, проект DetDom.info, Альянс ‘Україна без сиріт’, Міжнародна громадська організація ‘Право на здоров'я’, Ресурсний центр ГУРТ, Всеукраїнський фонд ‘Крок за кроком’, Соціальна служба ‘Віфанія’, проект ‘Oдна надія’, Київський міжнародний інститут соціології, благодійний фонд ‘Карітас-Київ’, міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова, ‘Міжнародний центр розвитку лідерства’ та міжнародна юридична компанія ‘Clifford Chance Ukraine’.