Відкриваємо двері дітям



Зустріч медіа-кубу у Луцьку

3.10 2014 Партнери


Ми оголосили конкурс журналістських матеріалів про проблеми зростання дітей в інтернатах та необхідність реформування системи захисту дітей. В рамках конкурсу ми запланували проведення ряду медіа-клубів з місцевими журналістами в регіонах України

2 жовтня 2014 року відбулася перша виїзна зустріч медіа-клубу Українського журналістського фонду у Луцьку. На засідання медіа-клубу зібралися редактори та журналісти провідних видань Луцька та Волинської області.  Засідання медіа-клубу продовжило розпочату нами у вересні низку обговорень з журналістами проблеми зростання дітей в інтернатах, шкідливого впливу на емоційний та фізичний розвиток дитини таких державних інституцій, гострої необхідності реформувати систему захисту дітей в Україні та наявних альтернативних сімейних форм піклування про дітей.

Координатор кампанії ‘Відкриваємо двері дітям’ Дмитро Чуприна презентував мету та завдання кампанії в Україні та розповів про сам конкурс журналістських матеріалів, який проводиться в рамках кампанії. Журналісти дізналися на яких акцентах варто зосередити свою увагу при підготовці та написанні конкурсних робіт та, що ми хочемо донести громадськості вустами авторів провідних регіональних а національних видань.

Учасники медіа-клубу зацікавилися піднятою проблематикою, особливо масштабом проблеми сирітства в Україні та кількістю дітей в інституціях, наявними шляхами розв’язання даної проблеми, успішними прикладами у світі та в Україні та суттю пропонованої реформи системи охорони дитинства в країні.

2

У медіа-клубі взяли участь представники таких видань: ‘Твій вибір’, ‘Діалог’, ‘Вісник і К’, ‘Луцький Замок’, ‘Вільним шляхом’, ‘Віче’, ‘Вісник’, ‘Вільне слово, ‘Волинська газета’, ‘Сім'я і дім’, ‘Горохівський вісник’, ‘Ти і я’.