Відкриваємо двері дітям



Початок кабінетного дослідження

26.02 2014 Партнери


Якісний аудит системи захисту дітей в Україні стане джерелом інформації про інтернатну систему та становище дітей в ній та забезпечить теоретичну базу для розробки повномасштабної програми реформування системи захисту дітей в Україні

До проведення аудиту системи захисту дітей приєднався Київський міжнародний інститут соціології. Першим етапом роботи стане проведення кабінетного дослідження з питань інституційного догляду дітей, умов передування дітей в інтернатних закладах, становища сімей з дітьми, наявності соціальних послуг для дітей та сімей.

Наступним етапом стане опитування цільових груп: фахівців соціальної сфери, працівників інтернатних закладів, батьків дітей, які знаходяться в інтернатних закладах, випускників інтернатів та інших груп. Важливим компонентом дослідження також стане загальна оцінка стану системи інституційного догляду дітей, яка включатиме оцінку кількості інтернатних закладів різних типів, кількості дітей в них, кількості персоналу, обсягу фінансування тощо.

Зібрані дані стануть основою для розробки національної стратегії з деінституціалізації, яка має привести до відмови від інституційного догляду дітей на користь послуг з підтримки сім’ї та розвитку сімейних форм виховання.

укупі